X

El compromís del Ministeri d’Energia: tancar es Murterar “com més aviat millor”

El ministre, Álvaro Nadal, s'ha compromès a "reforçar al màxim" la interconnexió energètica entre les Balears i la Península

22/03/2018

El compromís del Ministeri d’Energia: tancar es Murterar “com més aviat millor”

/Foto: CARME MORENO

El ministre d’Energia, Turisme i Agenda Digital, Álvaro Nadal, s’ha compromès aquest dijous a “reforçar al màxim” la interconnexió energètica entre les Balears i la Península perquè les illes puguin importar més energia renovable i eficient, i ha assegurat que això es realitzarà “a tota velocitat”.
 La central de Maó també es tancarà, si es millora la interconnexió elèctrica submarina

En roda de premsa després de reunir-se amb la presidenta de Balears, Francina Armengol, Nadal ha explicat que el Ministeri ja treballa en una “reprogramació” de fons comunitaris, de manera similar a la qual s’està tramitant a Canàries.

El ministre no ha volgut parlar de calendaris però sí de “fites” i ha precisat que es tracta d’anar complint objectius en la penetració d’energies renovables, eliminant progressivament l’energia tèrmica que, fins ara, era el sistema de producció ordinari a Balears “començant pel fuel, el carbó i finalment el gas”.

Nadal ha comentat que s’anirà eliminat, primer, els que tinguin més impacte ambiental i siguin, per tant, més contaminants.

Per la seva banda, la presidenta balear ha valorat el compromís del Ministeri de “millorar” les interconnexions i “accelerar-les de manera clara” a través de reunions que permetin “com més aviat millor” tancar la central És Murterar, que funciona amb fuel oil i les de carbó.

Armengol també ha plantejat al ministre la llei de Canvi Climàtic, que es tramita a les illes, que preveu limitar l’entrada de nous vehicles dièsel a 2025 i els de gasolina a 2035 en una aposta pels cotxes elèctrics.

A més, ha informat que s’estan invertint 14 milions en punts de recàrrega elèctrica, la qual cosa situa a Balears al territori espanyol amb més punts de recàrrega d’aquest tipus.

22/03/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris