X

Part dels doblers del iot ‘Fortuna’, a restaurar el castell de Sant Carles​

Una altra part de la venda del vaixell del rei Juan Carles I ha sufragat la torre de defensa d'Illetes

22/03/2018

Part dels doblers del iot ‘Fortuna’, a restaurar el castell de Sant Carles​

Els obrers retiren manualment la terra que durant més d’un segle ha camuflat el front sud del Castell de Sant Carles. L’any 1890 i per evitar que des de la mar es pogués veure amb claredat el castell, es va cobrir amb aquesta terra i per poder defensar-lo col·locaren quatre canons damunt la murada que va necessitar l’esbucament d’una part d’aquest mur.

Quan el castell va deixar de ser una bateria de costa i es va convertir en museu, a finals del segle XX, la idea de recuperar la fesomia original va posar- se damunt la taula. El que faltava eren doblers que arribaren l’any 2016. La Fundació Turística i Cultural de les Illes, Fundatur, va signar un conveni per cedir 350.000 euros per aquesta rehabilitació.

El president del consorci del Castell de Sant Carles, Joan Ramis, espera que les esperades obres durin quatre mesos.

Els doblers per a les obres provenen de la venda del iot Fortuna del rei Joan Carles. Dels 500.00 euros pactats en aquest conveni 350.000 són per al castell, i 150.000 per a la restauració de la torre de defensa d’Illetes.

El castell de Sant Carles rep una mitjana de 40 mil visitants a l’any i alberga una de les col·leccions privades més valuoses del món d’armes de mà.

22/03/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris