X

Només 53 dels 605 opositors superen la primera prova d’accés al Cos Superior de la Comunitat

Malestar de participants i sindicats després que el nombre d'aprovats no permeti ni cobrir les places ofertades

23/03/2018

Només 53 dels 605 opositors superen la primera prova d’accés al Cos Superior de la Comunitat

Imatge d'arxiu. /EFE

Els opositors al Cos Superior de la comunitat i els sindicats demanen que es revisin les proves. Això després que només 53 dels 600 opositors han aprovat provisionalment el primer examen, fet que ha provocat un fort malestar, ja que si no prosperen les al·legacions ni tan sols es cobririen les 78 places que, després de 10 anys, ha tret el govern.

 

Els sindicats, decebuts.

Els sindicats reconeixen sentir-se decebuts per la dificultat d’aquest primer examen. Recorden que -tal com estan les coses, a l’espera que els resultats siguin definitius- ni tan sols es podran cobrir les places oferides i que tampoc es podrà crear un borsí de personal per cobrir vacants eventuals futures.

Aquest balanç, a més, encara pot baixar perquè els pocs que han superat el primer tràmit, ara s’han d’enfrontar a altres dues proves més, que també els poden deixar fora. Les plataformes de treballadors coincideixen a destacar la dificultat de les proves, elaborades i corregides per primera vegada per personal de la Universitat de les Illes Balears. “120 preguntes a contestar en 140 minuts, a poc més d’un minut per pregunta, i amb qüestions extenses i pràctiques que requerien de reflexions per les quals no hi havia temps material”, ha explicat a IB3 Ràdio Ramon Ordoñéz, secretari del sector d’Administració Autonòmica d’UGT.

El president de la Junta de Personal Funcionari dels Serveis Generals de l’STEI, Pere Bueno, ha defensat un canvi en el model d’oposicions. Les proves, assegura, no són específiques per a les places que s’ofereixen. Els opositors se la juguen a una carta, diu: Un examen sobre temaris llarguíssims i enrevessats. “Semblen cercar més catedràtics que bons funcinaris per fer feina a l’Administració”.

Comissions Obreres, per la seva banda, també ha remès ja un escrit de queixa a la consellera d’Hisenda, Catalina Cladera, així com al director general de Funció Pública i al director de l’EBAP… Una comunicació en la qual el sindicat transmet la seva decepció. CCOO parla de proves “indiscutiblement inadequades” i lamenta que els participants se sentin “frustrats, decebuts i desmotivats” després de bolcar-se en aquestes proves. El sindicat manté que l’Administració, amb aquesta conducta, “s’ha disparat un tir al peu” ja que, d’entrada, no es podrà constituir un borsí de reserva i probablement ni tan sols es podran cobrir les 78 places convocades. Per tot això, demanen al Govern que negociï amb la part social per establir un sistema selectiu objectiu, lògic i adequat a les funcions que hauran d’exercir-se.

 

El Govern, a l’expectativa

Des del Govern, de moment no volen pronunciar-se al respecte d’aquest malestar: Es mantenen a l’expectativa dels resultats definitus abans de fer cap comentari. Recorden que les llistes d’aprovats de moment són provisionals, a l’espera que es resolguin les al·legacions i les impugnacions que puguin fer els participants en aquesta primera convocatòria. Demà arribarà una segona: en aquest cas al Cos de Gestió, on s’ofereixen 19 places.

23/03/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris