X

Comença la remodelació del Port del Palma

S'han començat a esbucar dos dels edificis del Contramoll-Mollet del port

23/03/2018

Comença la remodelació del Port del Palma

Ja ha començat la reconversió del Port de Palma i ha estat amb l’esbucament de dos dels edificis de la zona del Contramoll-Mollet, on hi ha els jardins de Sant Elm. Unes construccions dels anys 50 que albergaren oficines i residències i que d’un temps ençà han quedat en desús. Ara, desapareixen per sempre.

El president de l’Autoritat Portuària de Balears ha dit que aquesta actuació suposa “l’inici del canvi radical que patirà la zona portuària de Palma, des del Moll Vell fins a Porto Pi”.

Tots els enderrocs que es generin mentre duri la demolició, pressupostada en 400 mil euros, seran separats i el que es pugui reutilitzar servirà per omplir l’ampliació de l’esplanada del moll de ponent.

Mentrestant, l’APB licitarà un concurs d’idees, en col·laboració amb el Col·legi d’Arquitectes, per a la remodelació d’aquest espai, on l’objectiu és que quedi obert a la mar. Segons ha explicat Gual de Torrella, que únicament es preservarà la llonja amb un edifici nou i el Club Nàutic. La zona on ara hi ha els Astillers de Mallorca serà on s’ubicarà el futur Museu Marítim.

Les obres a l’espai on s’ha començat a treballar podrien començar a final d’any i, en un futur, també el club nàutic s’haurà d’adaptar a la reconversió d’aquesta zona del port.

L’actuació se suma a la remodelació prevista en aquest altre espai, on se soterraran les prop de 200 places d’aparcament que hi ha. També, a la creació d’un bulevard al Passeig Marítim. Un projecte per al qual s’està elaborant l’estudi de mobilitat que es preveu que estigui enllestit en les pròximes setmanes.

23/03/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris