X

Puigdemont acaba la declaració davant un jutge alemany després de gairebé tres hores

El jutge haurà de determinar ara si manté Puigdemont sota custòdia policial fins que es resolgui la seva extradició a Espanya

26/03/2018

Puigdemont acaba la declaració davant un jutge alemany després de gairebé tres hores

A la foto, vista de l'exterior del Tribunal Administratiu de l'estat federat d'Schleswig-Holstein, on ha comparegut avui Carles Puigdemont. / EFE


 Puigdemont continuarà detingut a Alemanya mentre s’estudia l’extradició

En la presó de Neumünster va ingressar diumenge Carles Puigdemont després de ser detingut en travessar la frontera entre Dinamarca i Alemanya per tornar a Bèlgica, on resideix des de fa cinc mesos. Durant aquest dilluns, l’expresident, acusat de rebel·lió, ha estat conduït fins al Tribunal Administratiu de l’estat federat de Schleswig-Hosltein.

El jutge haurà de determinar si manté Puigdemont sota custòdia policial fins que es resolgui la seva extradició a Espanya. El procés podria durar fins a 90 dies. També hi ha la possibilitat que el jutge el deixi en llibertat amb mesures cautelars, com sol·licitaran els seus advocats. Un dels seus missers, que aquest dilluns s’ha mostrat optimista que Alemanya denegui l’extradició, explicava diumenge que intentaran demostrar que a Espanya Puigdemont no tindria un judici just.

El govern alemany ha dit aquest dilluns que la qüestió catalana és un assumpte de política interna d’Espanya que ha de ser abordat en el marc de la Justícia espanyola.

L’euroordre de detenció s’ha activat també per a la resta de polítics independentistes que són fora d’Espanya. La policia escocesa ha rebut ja l’euroordre contra Clara Ponsatí, i ha informat que el seu advocat ha contactat amb les autoritats escoceses per acordar l’entrega voluntària de l’exconsellera aquesta mateixa setmana. La resta que són a Brussel·les, Antoni Comín, Lluís Puig i Meritxell Serret, asseguren que aniran a declarar quan els ho reclamin, amb absoluta normalitat, segons han assegurat els seus advocats. No estan en la mateixa situació ni Marta Rovira ni Anna Gabriel, que són a Suïssa. Aquest país no preveu extradicions en aquest tipus de casos.

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, diu que la detenció de Puigdemont ha demostrat que les institucions funcionen.

La Moncloa ha informat que, durant aquests dies, Rajoy està en contacte permanent amb Pedro Sánchez i Albert Rivera, amb els qui ha abordat la situació de Catalunya.

 


 Nou detenguts i 100 ferits lleus

 

26/03/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris