X

Ambulàncies més modernes, més grans i amb millor tecnologia començaran a funcionar aquest diumenge

El servei de transport terrestre urgent passarà a ser gestionat per una empresa pública

26/03/2018

Ambulàncies més modernes, més grans i amb millor tecnologia començaran a funcionar aquest diumenge

Balears comptarà amb noves ambulàncies de transport urgent a partir de diumenge. Destaquen per la il·luminació i pel tipus de retolació de darrera generació, que les fa més visibles. Al seu interior estan equipades amb tecnologia capdavantera, com cardiocompressors o lliteres hidràuliques que suporten fins a 300 quilos. Més seguretat pels sanitaris i pels pacients.

També hi haurà dos vehicles d’intervenció ràpida equipats amb la mateixa tecnologia que les ambulàncies, però amb la diferència que no podran traslladar pacients. En total, seran 58 vehicles que es repartiran a totes les illes. N’hi haurà 9 a Menorca, 11 a Eivissa i 2 a Formentera. A les pitiüses destaquen les ambulàncies 4×4, que permetran circular per camins de difícil accés. El transport terrestre urgent es modernitza, però també exigeix més als tècnics, com el carnet C de conduir.

A partir de dia 1 d’abril, la gestió del transport urgent serà pública, amb una inversió de 6 milions d’euros i un cost anual de 14 milions. El govern subrogarà els 298 treballadors actuals.

26/03/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris