X

La pluja omple els embassaments i provoca destrosses a Mallorca

Les cares positiva i negativa de la barrumbada que ha fet el cap de setmana

26/03/2018

La pluja omple els embassaments i provoca destrosses a Mallorca

A la serra de Tramuntana han caigut 300 litres aquest cap de setmana. Això ha fet que en només dos dies s’hagi recollit la mateixa quantitat d’aigua que en els darrers 3 mesos, segons Emaya. La pluja ha omplit els embassaments: Cúber està al 102% de la seva capacitat i al Gorg Blau li queden ja només 40 centímetres per vessar. L’aigua dels embassaments abasteixen la població de Palma i suposen un 10% de l’aigua que s’hi consumeix. També ha fet tornar a brollar les fonts Ufanes, i ja en fan cinc pics enguany, encara que la d’avui és la més abundant i s’espera que ragin els pròxims 4 dies.

Però l’aigua també ha tingut una cara negativa. Ha provocat destrosses a diferents indrets. El torrent de Solleric, a Sencelles, s’ha desbordat. Ha obligat a tallar un tram de carretera i ha negat per complet els camps més propers. A Sóller, el torrent no perd, però sí que ha arrossegat cap a la platja canyís que ara s’acumula damunt l’arena de la platja. Els hotelers demanen celeritat per retirar-lo, abans de l’inici de la Setmana Santa. L’Ajuntament ja s’ha posat mans a l’obra per netejar la platja i aquest dimarts està previst que arribi una empresa especialitzada per retirar tot el canyís a fi que el Dijous Sant ja estigui completament neta.

Brutor ha tret també a la mar el de na Bàrbara a Palma. Un vehicle ha estat a punt d’acabar dins el llit d’un altre torrent, en aquest cas el de sa Riera, al seu pas pel Secar de la Real. Sortosament no hi havia ningú a l’interior. El temporal de pluja i vent deixa a més un riuer d’arbres caiguts, 45. També despreniments, com el de la façana d’una casa al carrer Delme d’Establiments.

En total, l’112 ha gestionat 96 incidents a les Illes aquest cap de setmana relacionats amb el mal temps.

26/03/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris