X

Els productors de mè ecològic dupliquen les vendes per Setmana Santa

Han venut 200 exemplars durant les darreres setmanes, quan l'any passat no van passar del centenar

03/04/2018

Els productors de mè ecològic dupliquen les vendes per Setmana Santa

Fotografia: Projecte Mè Ecològic de Mallorca

El Projecte Mè Ecològic de Mallorca -que engloba una trentena de finques per tota l’illa- ha duplicat les vendes aquesta Setmana Santa: Han venut 200 exemplars durant les darreres setmanes, quan l’any passat no va passar del centenar. Dades que demostren que aquest sector, i l’aposta per un producte de qualitat i diferenciat, comporta bons resultats. En total, al llarg de l’any passat, varen comercialitzat més de 1.800 xotets.

El coordinador del projecte Juan Miguel Sànchez “si se segueixen fent les coses com fins ara, el sector perilla. Però nosaltres hem demostrat amb aquest projecte, -iniciat fa tres anys- que si els ramaders estan agrupats i aposten per un producte de qualitat, hi ha mercat”. Sànchez, en declaracions a l’Informatiu Matí d’IB3 Ràdio, explica que hi ha molts de productors que estan reinventant-se i apostant per la ramaderia ecològica: és una alternativa a la manera a la que fins ara havien fet feina i que “els resulta més satisfactòria i rendible”. Una possible solució a la decadència del sector ramader de les illes, apunta.

La carn del mè ecològic, segons Sànchez, és més bona i saludable. “No es fan servir productes químics a les finques. Els animals són criats en llibertat i els mès són alimentats per les mares i posteriorment pasturen al camp, sense pinsos prefabricats”.

03/04/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris