X

La Fiscalia alemanya demana extradir Puigdemont a Espanya

El Parlament autoritza la delegació del vot de Puigdemont, tot i els dubtes dels lletrats de la cambra catalana

03/04/2018

La Fiscalia alemanya demana extradir Puigdemont a Espanya

La Fiscalia alemanya ha sol·licitat que s’activi l’extradició de Carles Puigdemont a Espanya per rebel·lió i malversació de fons públics, i demana que es mantengui a presó, perquè aprecia risc de fuga. El ministeri públic entén que els delictes de rebel·lió i malversació de fons públics dels quals s’acusa l’expresident català tenen equivalents en el Codi Penal alemany. Assenyala també que l’acusació se sustenta en la celebració d’un referèndum considerat il·legal, i que va tenir lloc sabent que podien haver-hi incidents violents. Ara serà l’Audiència Territorial del land, qui ha de decidir si extradeix o no Puigdemont a Espanya.
Mentrestant, la Mesa del Parlament ha aprovat avui la delegació del vot de Puigdemont en els plens. Això, tot i els dubtes dels lletrats de la cambra catalana, que pensen que la decisió podria topar amb les mesures cautelars dictades pel Tribunal Constitucional. Unes mesures que prohibeixen delegar el vot als membres del Parlament sobre els quals hi ha una ordre judicial de crida i cerca.
D’altra banda, el Ministeri de l’Interior ha destituït la directora de Seguretat Pública de Catalunya. El motiu, que Annabel Marcos hauria traslladat urnes en el seu cotxe particular durant la celebració del referèndum del primer d’octubre.

03/04/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris