X

Síria i Rússia acusen Israel d’un atac amb míssils contra una base aèria siriana

El bombardeig s'interpreta com la resposta al suposat atac químic que ha deixat desenes de morts a la ciutat de Douma

09/04/2018

Síria i Rússia acusen Israel d’un atac amb míssils contra una base aèria siriana

Continua l’evacuació de grups de rebels i les seves famílies de la devastada ciutat de Douma. La sortida ha estat possible gràcies a un acord amb el règim de Bashar al-Assad, que torna a tenir el control d’aquest territori després de cinc anys de setge. L’exèrcit de l’Islam abandona, d’aquesta manera, el darrer bastió de la insurgència prop de Damasc i es dirigeix a una zona controlada pels sublevats al nord-est del país. Darrere queda l’última tragèdia per a la població civil a Síria. Desenes de persones morien dissabte en un suposat atac químic des de l’aire a Douma. Hi ha centenars de ferits i més de 1.200 afectats que tracten de recuperar-se després d’estar exposats a un agent químic.

Donald Trump culpa al-Assad i els seus aliats, Rússia i l’Iran, i els adverteix que pagaran un elevat preu. El Consell de Seguretat de l’ONU es reuneix aquest dilluns d’urgència per debatre la crisi. El règim sirià nega les acusacions i ho qualifica de propaganda rebel.

Mentrestant, l’escalada bèl·lica cobra intensitat a Síria. Un atac amb míssils ha deixat almanco 14 morts a una base aèria del centre del país. El Pentàgon ha negat ser-ne responsable i les autoritats sirianes acusen Israel.

El bombardeig s’interpreta com una resposta al presumpte atac químic de fa dos dies i que recorda al que va matar fa tot just un any 80 persones a la ciutat d’Idlib. Al-Assad llavors també va negar tenir-hi res a veure però la investigació de les Nacions Unides li va acabar atribuïnt l’autoria. En resposta, els Estats Units van atacar amb míssils una base militar siriana. Caldrà veure quina serà ara la resposta. El nou responsable de seguretat nacional nord-americà, John Bolton, amb fama de ma dura s’estrena en el càrrec.

09/04/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris