X

Trump adverteix Moscou que llançarà míssils a Síria per l’atac químic

L'Agència Europea de Seguretat Aèria avisa les companyies que sobrevolen el Mediterrani pel possible llançament

11/04/2018

Trump adverteix Moscou que llançarà míssils a Síria per l’atac químic

El món sencer està pendent d’un atac imminent dels Estats Units a Síria pel suposat ús d’armes químiques per part del règim de Bashar al-Assad. Rússia alerta de greus conseqüències. L’agència europea de trànsit aeri ha advertit les companyies de vol de possibles bombardejos en les pròximes hores.

La Marina dels Estats Units està preparada per entrar de nou a la guerra de Síria. El darrer pic va ser fa un any, quan Donald Trump va ordenar llançar desenes de míssils després d’un atac químic. La situació torna a ser la mateixa. L’objectiu: castigar Síria per haver travessat una línia vermella. Rússia ho nega. Assegura que ni Moscou ni Damasc estan darrere de l’últim atac amb gas tòxic. I anuncia l’arribada d’observadors internacionals per investigar els fets.

Es dona per fet que el govern nord-americà llançarà una operació militar imminent contra el règim d’Al Assad. Una intervenció que, segons el president de França, Emmanuel Macron, es decidirà amb Londres i Washington. De moment, no se sap si serà un atac limitat o una acció major. Emmanuelle Macron ha detallat que els atacs aniran dirigits només contra les capacitats químiques de Síria.

Donald Trump ha cancel·lat el que havia de ser el seu primer viatge a Amèrica Llatina. I ho fa, segons la casa Blanca, per supervisar des de Washington una possible intervenció. El president nord-americà ha suggerit a twitter que hi haurà atac amb míssils a Síria i reta Rússia a derribar-los. Una amenaça que ha començat a tenir efectes pràctics. L’agència europea de trànsit aeri Eurocontrol ha avisat les companyies que prenguin precaucions al Mediterrani oriental davant la possibilitat d’atacs aeris a Síria en les pròximes 72 hores

11/04/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris