X

El fundador de Facebook demana perdó per la filtració de dades de 87 milions d’usuaris

Zuckerberg compareixerà avui a la Cambra de Representants

11/04/2018

El fundador de Facebook demana perdó per la filtració de dades de 87 milions d’usuaris

El fundador de Facebook, Mark Zuckerberg, ha demanat perdó pel cas de la filtració massiva de dades d’usuaris en una compareixença al Congrés dels Estats Units. La seva intervenció, inèdita, ha aixecat molta expectació.

La consultora Cambridge Analytica va accedir a les dades de fins a 87 milions d’usuaris de la xarxa socials, que s’haurien fet servir per afavorir la campanya electoral de Donald Trump per arribar a la Casa Blanca i per assegurar la victòria del Brexit al Regne Unit.

Zuckerberg ha admès que no van “fer prou” per evitar que les dades personals arribessin a mans de tercers. També ha afirmat, Facebook va néixer amb un plantejament “idealista i optimista” a l’hora de “connectar” la gent, però que no ha pogut protegir aquesta missió.

Com ja va fer en la  primera resposta a l’escàndol, Zuckerberg ha admès errors, com ara que es van refiar que Cambridge Analytica havia esborrat les dades que va comprar al creador d’un test de personalitat per a Facebook. Per això ha anunciat restriccions als desenvolupadors, per garantir la privacitat de les dades.

11/04/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris