X

Una pròxima missió espacial xinesa intentarà cultivar patates a la Lluna

La missió Chang'e 4 També es portaran ous de cucs de seda i l'evolució d'aquest material biològic es gravarà en vídeo per ser controlat des de la Terra

12/04/2018

Una pròxima missió espacial xinesa intentarà cultivar patates a la Lluna

La missió lunar xinesa Chang’e 4, que el programa espacial nacional té previst llançar a finals d’enguany, intentarà cultivar al satèl·lit terrestre plantes, entre elles patates, com a part dels experiments per a futures colònies espacials, segons ha informat aquest dijous l’agència oficial de notícies Xinhua.

La Chang’e 4, segona sonda xinesa que aterrarà en la superfície lunar, transportarà un petit recipient amb llavors de patata i d”Arabidopsis’, una planta herbàcia, amb l’objectiu que creixin i floreixin a la Lluna, segons destaca la informació.

També es portaran ous de cucs de seda i l’evolució d’aquest material biològic es gravarà en vídeo per ser controlat des de la Terra.

L’experiment, denominat “minibiosfera lunar”, és un dels seleccionats d’entre més de 200 enviats al programa especial xinès i va ser dissenyat per 28 universitats xineses, liderades pel campus de Chongqing, al centre del país.

El programa Chang’e (batejat així en honor a una deessa que segons les llegendes xineses viu a la Lluna) va començar amb el llançament d’una primera sonda orbital en 2007, i des de llavors s’han portat al satèl·lit terrestre quatre aparells.

L’objectiu final del programa és una missió tripulada a la Lluna a llarg termini, encara que la data per a això no ha estat fixada i alguns experts la situen cap a l’any 2036.

12/04/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris