X

Avís groc a les Balears per ones de fins a 4 metres d’altura

Amb l'avís groc no existeix risc per a la població en general, encara que sí per a alguna activitat concreta

12/04/2018

Avís groc a les Balears per ones de fins a 4 metres d’altura

Les Balears es troba aquest dijous amb avís groc per fenomens costaners amb ones d’entre 3 i 4 metres d’altura a Eivissa i Formentera, al llevant i sud de Mallorca i a Menorca.
Consulta la predicció del temps per a avui dijous

Quinze províncies de vuit comunitats autònomes i la Ciutat Autònoma de Ceuta es troben aquest dijous en avís per pluges, allaus, vent i fenomens costaners, sent Guipúscoa l’única en alerta taronja per pluges, segons ha informat l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

Amb l’avís groc no existeix risc per a la població en general, encara que sí per a alguna activitat concreta. En canvi, l’alerta taronja suposa un risc meteorològic important, fenomens meteorològics no habituals i amb cert grau de perill per a les activitats usuals.

Ahir dimecres, el fort vent va fer activar l’avís groc. El port de la Savina, a Formentera, va haver de ser tancat durant tot l’horabaixa pel mal temps. Al matí, els ports de Maó i Ciutadella també van ser tancats al trànsit marítim, encara que al migdia ja es van obrir. El fort vent va provocar la caiguda d’un pi que va caure damunt un cable elèctric que va deixar sense llum 50 veïnats d’Alcaufar, a Menorca.

Els cops de vent de dimecres van superar els 115 quilòmetres a Cala Rajada. I a Palma, es va produir una forta calabruixada al migdia, mentre una palmera del passeig Marítim va haver de ser tallada de forma controlada per evitar riscos.

12/04/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris