X

‘El component emocional’, per Tolo Ramon

Anàlisi de la 34a jornada de la temporada 2017-18 de futbol de Segona B

16/04/2018

‘El component emocional’, per Tolo Ramon

Els equips estan en els darrers partits i la benzina de les butxaques és relativa. Ara el rendiment imminent depèn més que mai del component emocional. La píndola per la victòria és amagar la por a perdre i arriscar de veritat a guanyador. Va ser un diumenge amb enfrontaments directes. Perfecta per mesurar les possibilitats d’uns i d’altres. I les respostes varen arribar gràcies al joc.

Els dos equips més poderosos de la categoria xocaren al Martínez Valero. La cursa de la competició els ha separat en el rendiment però l’objectiu final és el mateix per tot dos. Mallorca i Elx no poden, per història i entitat, continuar un any més a la Segona B i aqueixa necessitat es va notar durant el partit.

El líder firmà uns primers vint-i-cinc primers minuts farcits de jerarquia i un futbol bastant acceptable. La pressió va ser mitja i les arribades bones. Però el conformisme es va apoderar de l’ocupació del camp i el control es va girà. Els deixebles de Pacheta agafaren el ganivet amb les dents i, amb els canvis, guanyaren la sensació de perill. Nino, l’etern Nino, es va col·locar com amenaça i després Sory Kaba, com a punta de llança, varen fer mal a la línia de rereguarda.

A la recta final de partit no hi va haver més opció que resistir. Amb dos futbolistes menys damunt el terreny de joc els vermells varen tancar files i salvaren l’empat amb goal average particular. Un partit discret però amb un bon resultat.

L’Atlètic Balears, després de les seves dues victòries seguides, havia de donar una tercera passa garantista. Ho va fer. Es va desfer de l’Ontinyent i així suma la seva tercera victòria consecutiva. La clau està sent posar pany a la porteria defensada per Aulestia. L’Ontinyent només va superar amb un gol una línia defensiva que, juntament amb el seu porter, no atura de créixer. El golàs de Malik obrí el marcador i ajudà a tenir un encontre més plàcid. El pròxim partit davant la Llagostera tornarà a ser vital pel darrers partits de Lliga.

L’enfrontament de la S.D. Formentera tenia color d’importància capital però associat a la màxima dificultat. Jugar contra el rival que marca la permanència obliga. Els futbolistes de Raúl Garrido duen més de cinc mesos sense perdre al Municipal d’Olot i han fet fortí de casa seva. Ho varen tornar a fer amb un resultat d’empat. Només el futur ens dirà si aquest punt bastarà o serà insuficient.

Per la seva banda la Penya Esportiva tampoc podia eludir responsabilitats. El Llagostera marca la desitjada plaça de ‘play out’ i era gairebé imprescindible agafar els tres punts en litigi. Els gironins es presentaren a Santa Eulària amb el cartell d’equip molt perillós com a visitant. I així va ser. Un gol de segones i terceres jugades, després d’una pilota aturada posa encara més dificultat. Una passada llarga de Pepe Bernal, amb una prolongació, va ser aprofitada amb un gran gol de Salinas. El resultat sembla insuficient però encara resten punts per jugar i tot pot passar.

16/04/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris