X

El vaixell d’Open Arms, alliberat després de gairebé un mes immobilitzat a Itàlia

Proactiva Open Arms ha rescatat prop de 60.000 persones d'una mort quasi segura a la Mediterrània

16/04/2018

El vaixell d’Open Arms, alliberat després de gairebé un mes immobilitzat a Itàlia

El passat 18 de març, al port de Pozzallo, a Sicília, l’Open Arms havia estat immobilitzat de manera cautelar. Hores després que l’ONG patís un violent episodi en alta mar: guardacostes libis els havien amenaçat de disparar a matar. Si no els lliuraven el centenar d’immigrants que acabaven de rescatar.

L’Open Arms va atracar a Itàlia amb més de 200 rescatats. Però la fiscalia italiana va decidir immobilitzar l’embarcació, i obrir una investigació per un possible delicte d’immigració il·legal. Els membres de l’ONG podrien enfrontar-se a penes d’entre 4 i 7 anys de presó.

A les Illes i a altres ciutats d’Europa, centenars de persones han sortit al carrer per demanar que el vaixell pugui seguir la seva tasca humanitària. Ara, un jutge instructor de la localitat siciliana de Ragusa ha decidit alliberar-lo. Una bona notícia, segons Camps, però no una victòria. Les investigacions penals per organització criminal i immigració il·legal continuen. Mentrestant, l’Open Arms tornarà a navegar per tornar a salvar vides al Mediterrani.

16/04/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris