X

Cinc estacions d’ITV de les Balears no disposen de certificat acreditatiu

La Sindicatura de Comptes alerta, també, de l'increment de vehicles que circulen amb la inspecció caducada

17/04/2018

Cinc estacions d’ITV de les Balears no disposen de certificat acreditatiu

La Sindicatura de Comptes alerta, en el seu darrer informe, de l’increment del nombre de vehicles amb la ITV caducada que circulen per les Balears. Entre 2014 i 2016 van augmentar un 7% en relació amb el total de cotxes matriculats a l’arxipèlag. L’òrgan reclama més coordinació en els esforços de les administracions implicades per millorar el compliment d’aquest deure. També es constata un augment del 32% en el nombre d’accidents amb víctimes on, almanco, un dels vehicles implicats tenia la ITV caducada. L’informe també destaca que per cada 100.000 vehicles, Balears té la meitat d’estacions d’ITV que la mitjana estatal.

ITV’s que no han passat la ITV

L’informe també alerta que diferents estacions d’ITV de les Illes no disposen del certificat que els acredita per la inspecció tècnica de vehicles. En concret parlen de les de Palma, Inca, Manacor, Santa Gertrudis i Sant Francesc Xavier. Les dues de les Pitiüses presenten encara més mancances.

Segons el document, ni  l’estació de Santa Gertrudis ni la de Formentera compleixen amb el que marca la llei quant al règim d’auditories i de controls de qualitat interns, ni a la freqüència de les revisions i dels calibratges dels equips d’inspecció. Aquestes mancances, diu l’informe textualment “no permeten garantir que les inspeccions dutes a terme en les estacions esmentades compleixin amb els procediments i els requisits exigits per llei.

A Eivissa i Formentera el servei de la ITV és gestionat directament pels respectius consells. Una elevada llista d’espera de 7 mesos a aquesta estació durant el període 2014-2016 és una altra de les conclusions de l’informe d’aquest òrgan de control dels poders de la comunitat.

17/04/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris