X

Espanya, a la cua d’Europa en psicòlegs clínics

El resident a Mallorca Sergio Antonio Litarelli ha quedat entre els deu millors a les proves PIR

17/04/2018

Espanya, a la cua d’Europa en psicòlegs clínics

Va començar la carrera de Psicologia sense saber si aquest era el seu lloc. Al cap també li rondaven Fisioteràpia i Biologia. Però a mesura que passaven els mesos i els cursos sabia que havia encertat. Tant és així que en la convocatòria d’enguany Sergio Antonio Litarelli ha obtingut la novena millor puntuació, un 95,32, a la prova de Psicòleg Intern Resident (PIR). Un esforç que avui li ha permès aconseguir entrar a l’hospital que havia triat com a primera opció: Son Espases.

El PIR s’exigeix als llicenciats o graduats que volen entrar en l’especialitat de psicòleg clínic. Són quatre contractes d’un any que es van renovant a mesura que el resident supera els objectius establerts.

A les Balears hi ha 8 places: 4 a Son Espases i 4 a Son Llàtzer. Lídia i José Luís ja estan en el seu tercer any.

De mitjana a Europa hi ha 18 psicòlegs clínics per cada 100.000 habitants. Espanya és a la cua, amb tan sols 4. Una xifra que tant residents com professionals consideren insuficient.

Enguany, 4.207 estudiants han optat a les 135 places que s’ofereixen a Espanya. Els nous residents s’incorporaran als hospitals el pròxim 24 de maig.

17/04/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris