X

Bartomeu Cursach, en llibertat després de pagar un milió d’euros de fiança

Aquest dimecres, l'Audiència Provincial havia estimat parcialment un recurs presentat per la seva defensa en el que demanava l'excarceració de l'empresari

18/04/2018

Bartomeu Cursach, en llibertat després de pagar un milió d’euros de fiança

Bartomeu Cursach ha sortit de la presó de Palma molt ràpidament, en un cotxe on l'esperaven els seus familiars. Foto: EFE

L’entorn de Bartomeu Cursach ha dipositat aquest dimecres la fiança d’un milió d’euros decretada per l’Audiència Provincial de Palma i ja ha sortit de la presó de Palma. Fonts properes a Cursach ja havien assegurat el capvespre que intentarien pagar la fiança imposada “el més aviat possible”.
 El jutge Penalva, apartat del cas Cursach: “El sistema no protegeix en absolut als testimonis protegits”

Aquest dimecres dematí, l’Audiència Provincial ha estimat parcialment un recurs presentat per la seva defensa i ha decidit mantenir la presó provisional de l’investigat, eludible sota fiança d’un milió d’euros.

El tribunal li ha imposat compareixences periòdiques tots els dilluns de cada mes i li ha sol·licitat que indiqui el seu domicili habitual. A més, li retira el passaport i li prohibeix sortir de Mallorca i del territori espanyol, excepte prèvia autorització judicial expressa.

La defensa de l’empresari havia sol·licitat anteriorment l’excarceració i dijous passat es va celebrar una vista a l’Audiència. La representació de Cursach va al·legar que la mesura era innecessària atès que feia més d’un any que complia presó provisional i que la instrucció està pràcticament conclosa.

Més informació relacionada:
 24 imputats de 7 delictes: el cas Cursach encara el primer gran judici 
 Empresaris de la nit, polítics, madams, policies i un jutge recusat: tots els ingredients del cocktail cas Cursach 
 El jutge Florit tanca la instrucció de la primera macrocausa contra Cursach 
 Cursach: “Vaig tenir l’arma davall el llit durant 8 o 10 anys, però no vaig pensar emprar-la mai”

18/04/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris