X

Els sindicats educatius amenacen amb mobilitzacions si perden els complements ja pactats

Els acords estan supeditats a l'aprovació dels pressupostos generals de l'Estat

19/04/2018

Els sindicats educatius amenacen amb mobilitzacions si perden els complements ja pactats

Ho qualifiquen de xantatge. La junta de personal docent no universitari de les Illes Balears (JPDnU), formada pels sindicats d’Educació, ha comunicat que no permetrà que des del govern central s’ataqui la sobirania de les reunions sindicals i els acords arribats amb l’administració autonòmica. Així ho ha manifestat el president de la Junta de Personal Docent no Universitari de les Illes Balears, Cosme Orell. Aquesta és la resposta a una carta enviada des del ministeri de Presidència i Administracions Territorials, que posa en perill diferents complements pactats: sexennis, complement de tutoria, de cap de departament i la recuperació de la paga extraordinària del 2012. Els sindicats han acordat, per majoria, convocar assemblees per evitar aquest atac.

El març, els sindicats i el ministre d’Hisenda i Funció Pública, Cristóbal Montoro, arribaren a un acord per apujar el sou dels funcionaris fins a un 8,8% en tres anys. Ara, aquest acord també perilla a les Illes. Segons afirmen els sindicats i la conselleria d’Educació, que es duguin o no a terme aquestes accions depèn de l’aprovació dels pressupostos generals de l’Estat.

Des de la comunitat autònoma, la consellera d’Hisenda, Catalina Cladera, ja ha demanat explicacions al Govern central per saber quins són els complements que es podrien suspendre.

19/04/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris