X

“Tothom m’ha recomanat que pagués. La justícia és molt lenta” afirma el propietari d’una casa okupada

L'empresa Desokupa denuncia que existeixen màfies de l'ocupació que fan l'estiu a Eivissa

25/04/2018

“Tothom m’ha recomanat que pagués. La justícia és molt lenta” afirma el propietari d’una casa okupada

Denuncien l’actuació de màfies a les Illes Balears que ocupen cases de forma il·legal i després demanen doblers a a canvi d’anar-se’n.

El testimoni de Tomeu conta que ha tingut durant un mes una casa seva de Palma ocupada per diverses famílies. Va consultar amb professionals i, fins i tot, es va posar en contacte amb una empresa dedicada a la desocupació d’habitatges que no el varen poder atendre perquè deien que estan desbordats. Finalment, i després de calcular possibles despeses, va decidir cedir al que li demanaven els okupes. Doblers per anar-se’n.

El cas de Tomeu no és únic. Segons dades de l’empresa Desokupa, dedicada a desallotjar habitatges des de fa dos anys, les Illes, especialment Eivissa i Mallorca, pateixen el mateix grau d’ocupació de cases que Madrid i Màlaga. Afirmen que existeix una màfia que es dedica a fer la temporada a Eivissa. Ocupen viles de luxe, n’extorsionen els propietaris i els demanen doblers per no destrossar-les o, també, les relloguen.

Ara, amb l’aprovació de la llei de desallotjament exprés, els propietaris no hauran d’esperar un any per recuperar els seus habitatges. Segons afirma Sebastià Romaguera, advocat del Col·legi d’Administradors de Finques de les Balears, la llei preveu que en 20 dies es pugui desallotjar els okupes. Una llei, però que, per a algunes famílies, arriba tard.

25/04/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris