X

Desokupa, l’empresa especialitzada en buidar habitatges, arriba a les Illes Balears

La Policia Nacional recomana seguir els procediments marcats per la llei

26/04/2018

Desokupa, l’empresa especialitzada en buidar habitatges, arriba a les Illes Balears

Daniel Esteve és la cara visible de l’empresa Desokupa. Des de fa dos anys es dediquen a buidar habitatges ocupats il·legalment, sobretot a Barcelona, Madrid i Màlaga. Ara aterren a les Balears. Afirmen que reben una mitjana de 20 telefonades de propietaris de les illes per demanar-los ajuda. Des del seu inici han rebut moltes crítiques de diferents sectors que els acusen d’amenaçar la gent i fins i tot d’agressions. Des de Desokupa afirmen que han desocupat 1.000 habitatges en aquest temps i neguen les acusacions.

La Policia Nacional recomana seguir els procediments marcats per la llei. Afirmen que la denúncia davant una autoritat judicial és la primera passa per iniciar l’expulsió dels okupes i no recomana cap altra forma per desallotjar-los. Així mateix, des de la Plataforma d’Afectats per les Hipoteques (PAH) rebutgen l’okupació dels habitatges habituals, però recorden que moltes famílies es troben en risc d’exclusió social i desconfien dels mètodes d’empreses especialitzades en desocupar:

Des de la Plataforma rebutgen la nova llei de desallotjament exprés aprovada dimarts al Congrés dels Diputats perquè preveuen una nova onada de desnonaments.
 “Tothom m’ha recomanat que pagués. La justícia és molt lenta” afirma el propietari d’una casa okupada

26/04/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris