X

L’Agència de Defensa del Territori triplica les ordres de demolició en un any

L'organisme ha autoritzat la demolició aquest divendres de quatre habitatges de nova construcció i tres ampliacions

27/04/2018

L’Agència de Defensa del Territori triplica les ordres de demolició en un any

Quatre de les set demolicions, autoritzades aquest divendres, pertanyen a habitatges de nova construcció. Un dels exemples és un xalet de Son Servera. L’Agència de Defensa de Territori ha ordenat la demolició d’una casa de 150 metres quadrats i la piscina de 30 metres quadrats. Es construïren sense llicència en sòl rústic en un terrenys de 4 mil metres quadrats, unes dimensions molt inferiors a la parcel·la mínima. L’organisme ha autoritzat també la demolició d’altres tres habitatges i tres ampliacions més a Marratxí, Calvià i Felanitx.

Els expedients de demolició de l’any passat s’han multiplicat per tres respecte del 2016, quan se n’iniciaren 26. Entre el 2011 i el 2015 foren just 19. Les demolicions s’acompanyen també de multes. Les imposades avui ascendeixen fins als 380 mil euros. D’altra banda, la Comissió d’Ordenació del Territori ha informat desfavorablement del parc fotovoltaic de Can Xim, a la zona de la Marina de Llucmajor. El Pla General del municipi no permet aquest ús.

Tot i que l’informe del Consell és vinculant, el Govern pot declarar el parc d’utilitat pública. El de Can Xim és un dels 10 parcs de petites dimensions que l’executiu té a dia d’avui en tràmit i que sumen 31 megavats i mig de potència.

27/04/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris