X

Nueva Canarias no demana el descompte del 75% per a les Illes Balears

Els canaris compten amb un únic escó al Congrés, però podria ser determinant per a l’aprovació dels Pressupostos

27/04/2018

Nueva Canarias no demana el descompte del 75%25 per a les Illes Balears

Imatge d'arxiu. /EFE

Finalment, Nueva Canarias (NC) no ha demanat el descompte del 75% per als residents a les Illes Balears. Els canaris compten amb un únic escó al Congrés dels diputats, el de Pedro Quevedo, que podria ser determinant per a l’aprovació dels Pressupostos. De fet,  el passat exercici, el seu suport als comptes estatals ja va propiciar que s’ampliés el descompte en els vols interilles fins al 75% a les Canàries i que, de retruc, se’n beneficiessin de la mateixa manera les Balears.

En aquesta ocasió, però, a jutjar per la primera de les 88 esmenes que han registrar aquest migdia els canaris per als comptes de 2018, la situació no seria la mateixa ja que el text demana augmentar la bonificació dels bitllet de les línies regulars marítimes i aèries fins al 75% però només per als residents a les Canàries. En aquesta mateixa disposició adicional desena, NC demana a l’Estat que controli que les aerolínies no aprofitin el descompte per a encarir el preu dels bitllets.

D’altra banda, el partit ha registrat una segona esmena on demana que es compensi el 100% del cost del transport de mercaderies -tant aeri com marítim- entre les Canàries i entre aquest arxipèl·lag i la península, o amb altres territoris de la Unió Europea. D’aprovar-se aquesta esmena, s’aplicaria amb efectes retroactius des de l’1 de gener de 2016.

 IB3 comparteix DocumentConsulta aquí, en PDF, totes les esmenes registrades per Nueva Canarias

27/04/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris