X

El futur aparcament d’Es Trenc per a 497 vehicles no estarà llest aquest estiu

El pressupost d'execució supera els 655.000 euros i a partir de l'acta de replanteig ha d'estar acabat en quatre mesos

28/04/2018

El futur aparcament d’Es Trenc per a 497 vehicles no estarà llest aquest estiu

L’Ajuntament de Campos no presentarà al·legacions a l’alternativa triada per la Direcció General d’Espais Naturals i Biodiversitat per transformar aquest sementer en el nou aparcament del Parc Natural Marítim Terrestre des Trenc-Salobrar de Campos. En aquests moments, el projecte està en exposició pública durant 30 dies. També es poden esmenar durant els pròxims 15 dies la relació provisional de béns i drets necessaris a expropiar per a l’habilitació de la zona d’estacionament de titularitat pública previst a la Llei 2/2017, de 27 de Juny.

La parcel·la de 15.456 metres quadrats  que s’ha d’expropiar a un únic propietari s’ha valorat en 167 mil euros. S’ubica en la confluència dels camins de ses Covetes i sa Ràpita. El pàrquing serà de pagament i hi haurà personal de seguretat durant les hores que estigui obert.

El termini d’execució es fixa en 4 mesos a partir de la firma de l’acta de replanteig. Per això, si es té en compte que la iniciativa depèn de l’avaluació d’impacte ambiental ordinària, tot apunta que no estarà llest per aquest estiu. Un problema greu per a Campos. En aquest solar que els darrers dos estius obria gratuïtament a més de 300 vehicles, i que ara està clausurat per l’Agència de Defensa del Territori, avui, encara fora de la temporada alta, a migdia les places d’aparcament de la zona blava ja estan més de la meitat ocupades.

De les dues alternatives proposades s’ha optat per la segona, amb dos accessos: al costat nord, per als turismes i al cantó sud-est, per al minibús llançadora. Els caixons per a les places individuals seran de 4 metres i mig de llarg per 2 i mig d’ample, amb l’estacionament en bateria.

No estarà il·luminat, però tot i això, s’haurà d’enganxar al punt més pròxim a 100 metres en el camí municipal de ses Covetes per tal d’obtenir una potència de 5 kW perquè puguin funcionar la barrera i el caixer automàtic.

28/04/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris