X

Treballadores encapçalen la manifestació de l’1 de Maig a Palma demanant repartiment de riquesa

El recorregut, que acabava al Parc de la Mar, s'ha vist afectat per la forta pluja i s'han suspès els actes programats

01/05/2018

Treballadores encapçalen la manifestació de l’1 de Maig a Palma demanant repartiment de riquesa

Al voltant d’un miler de persones participen en la manifestació del Primer de Maig a Palma que avui encapçalen treballadores que porten una pancarta que declara el “Temps de guanyar” i d’un repartiment de la riquesa que arribi a tots i demana també “igualtat, millor ocupació, majors salaris i pensions”.

El secretari general d’UGT, Alejandro Texía, ha explicat que el lema de la jornada reivindica que “és temps de recuperar tot el que s’ha perdut aquests darrers quatre anys i guanyar en salaris, per a les pensions”. “Recuperar tot el que ens ha llevat aquest govern central”, ha dit Texía, que ha demanat també “guanyar en igualtat”.

Per la seva banda, el secretari general de CCOO a les Balears, José Luis García, ha demanat “una ocupació de qualitat i que els beneficis després de la crisi comencin a arribar a les butxaques dels treballadors”. Ha demanat un “paper preponderant” de les treballadores en aquesta recuperació “perquè la precarietat té cara de dona”, ha dit a la plaça d’Espanya, punt de partida de la manifestació.

Entre els manifestants que recorren Palma cap al Parc de la Mar es troba la presidenta del Govern, Francina Armengol, així com el conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela; el vicepresident del Consell de Mallorca, Jesús Jurado; el batle de Palma, Antoni Noguera; el diputat de Podem al Congrés Juan Pedro Yllanes i altres càrrecs polítics.

Cal destacar que devers les 13.00 hores, les fortes precipitacions que s’estan produint a Ciutat han fet que els manifestants es dispersessin i des de l’organització han hagut de suspendre els actes festius previstos al Parc de la Mar, on finalitzava la manifestació.

01/05/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris