X

Els promotors en contra del projecte de la Llei d’Habitatge que els obliga a cedir pisos buits

Qui disposi de deu o més immobles desocupats han d'entregar-los al Govern si hi ha necessitat d'habitatge

12/05/2018

Els promotors en contra del projecte de la Llei d’Habitatge que els obliga a cedir pisos buits

L’associació de promotors de les Balears veuen inconstitucional el projecte de Llei d’Habitatge ja que el Govern els ha inclòs en l’apartat de grans tenidors, juntament amb els bancs o grups de societats.

Asseguren que tant ells com els constructors no són grans tenidors, i esperen que finalment es modifiqui abans que el Parlament el converteixi en llei.

El text ara preveu que les persones físiques o jurídiques que disposin de deu o més immobles buits hagin de cedir-los obligatòriament a la gestió pública, per poder garantir el lloguer a la població en cas que hi hagi una demanda d’habitatge.

La disposició transitòria segona detalla, a més, que en el termini de tres mesos des de l’entrada en vigor de la llei, els grans tenidors estan obligats a comunicar a la Conselleria competent la relació d’habitatges que ja es trobin en situació de desocupació.

Per poder sotmetre a una fiscalització més elevada l’activitat dels grans tenidors, es regula la creació d’un registre d’habitatges desocupats, al qual aquestes entitats han d’inscriure tots els pisos buits dels quals disposen.

12/05/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris