X

L’Ajuntament confia que la vida de Dalt Vila es reactivarà amb la posada en marxa del Parador Nacional

Molts eivissencs només hi pugen quan se celebra la fira medieval, mentre que a l'estiu sol ser territori de turistes, a l'hivern no hi ha ningú

12/05/2018

L’Ajuntament confia que la vida de Dalt Vila es reactivarà amb la posada en marxa del Parador Nacional

L’Ajuntament d’Eivissa assegura que l’estat del nucli històric protegit per la UNESCO és bo tot i que ara les feines s’han de concentrar al barri degradat de la Penya. Un altre dels reptes és recuperar població i activitat dins el recinte emmurallat. El Govern, El Consell d’Eivissa i l’Ajuntament invertiran aquesta legislatura 8 milions a la zona declarada Patrimoni de la Humanitat a través del consorci.

Molts eivissencs només pugen a Dalt Vila quan se celebra la fira medieval. La resta de l’estiu sol ser territori de turistes i en hivern, no hi ha ningú. De fet, la majoria de negocis es veuen abocats a tancar.

Des de l’Ajuntament, el regidor de Patrimoni, Pep Tur, explica que estan intentant reactivar Dalt Vila amb activitats culturals, però sobretot confia en la futura posada en marxa del Parador, que a més comptarà amb un aparcament i un ascensor públic que facilitarà la pujada al punt més alt.

Entre les actuacions més importants de la inversió pressupostada a la zona està el pla per conservar les murades, que compta amb la col·laboració de Fundatur i ascendeix a 1,5 milions. En els pròxims mesos també començaran obres per renovar carrers i es museïtzaran les restes de la murada àrab de la Santa Faç.

12/05/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris