X

Montoro: la reforma del finançament només s’abordarà amb el suport del PSOE als pressupostos

El ministre d'Hisenda creu necessari el suport explícit de les set comunitats socialistes per definir un nou model

16/05/2018

Montoro: la reforma del finançament només s’abordarà amb el suport del PSOE als pressupostos

El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, en una imatge d'arxiu.

Un mes després que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, va anunciar que la reforma del sistema de finançament autonòmic s’impulsaria de manera immediata, el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, ha posat fre a aquestes intencions. Durant la seva intervenció aquest dimecres en un berenar informatiu del diari El Economista, Montoro ha assegurat que només hi haurà canvis en el model, si el PSOE dona un suport explícit als pressupostos generals de l’Estat.

Montoro ha explicat que tot d’una que es votin la setmana que ve en el ple del Congrés les esmenes parcials als comptes, es convocarà una reunió del Consell de Política Fiscal i Financera, l’organisme que avaluarà les feines tècniques fetes pels experts autonòmics sobre una possible reforma. Amb tot, segons el responsable espanyol d’Hisenda, “no es pot dur una llei d’aquesta naturalesa (la que modifica el model de finançament) amb la majoria que esperem aconseguir la setmana pròxima per superar els pressupostos generals de l’Estat. Això no té cap sentit i, per tant, governant -com governa el PSOE- set comunitats autònomes a Espanya, necessitem el PSOE en aquesta definició del finançament autonòmic”.

Segons els càlculs de Montoro, el Consell de Política Fiscal i Financera es convocarà a final d’aquest mes de maig o principi del que ve.

16/05/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris