X

La Policia Nacional i la Guàrdia Civil “combatran” el turisme de gatera

El ministre Zoido insisteix a mantenir els reforços fins a l'octubre per la perllongació de la temporada

17/05/2018

La Policia Nacional i la Guàrdia Civil “combatran” el turisme de gatera

El ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, ha assegurat aquest dijous que el Pla Turisme Segur oferirà enguany”més seguretat” als visitants a les principals zones turístiques de l’Estat. Zoido insisteix a mantenir els reforços fins a l’octubre per la perllongació de la temporada de les Illes Balears. El ministre confirma que la Policia Nacional i la Guàrdia Civil combatran també el turisme de gatera.

Zoido ha presentat el Pla en un hotel de la Platja de Palma sense oferir detalls respecte al nombre d’efectius de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil que es desplaçaran a l’estiu a les àrees turístiques “per recomanació de l’Europol“, encara que ha afirmat que hi haurà millores.

El desplegament es durà a terme de l’1 juliol al 31 d’agost en totes les zones de major afluència turística, com AndalusiaMúrcia, Madrid, la Comunitat Valenciana, Astúries, Cantàbria, Galícia i Catalunya, encara que a les Balears es perllongarà fins al 31 de setembre perquè durant els tres mesos d’estiu es manté una presència massiva de visitants estrangers.

 

Homenatge als guàrdies civils morts per l’atemptat d’ETA a Palmanova

El ministre de l’Interior ha participat aquest dijous en l’homenatge als dos guàrdies civils assassinats per ETA a Santa Ponça. Assegura que les forces de seguretat seguiran perseguint els terroristes com demostra l’operació que es du a terme ara mateix per confiscar els béns d’etarres condemnats a indemnitzar les víctimes.

Per altra banda, el ministre Zoido va participar dimecres vespre en un sopar a Eivissa organitzat per l’empresari Abel Matutes. Un espai en què els principals responsables polítics i representants del sector turístic de l’illa li traslladaren la necessitat de reforçar-hi els efectius i les plantilles estables dels cossos i forces de seguretat. També aspectes com la insularitat i l’escassesa d’habitatge.
 Menorca tindrà menys Policia Nacional per garantir la seguretat aquest estiu 
 El preu del lloguer ‘expulsa’ els policies de les Balears 
 El comissari defensa que els policies nacionals traslladats fora d’Eivissa seran substituïts amb garanties

17/05/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris