X

Menorca tindrà menys Policia Nacional per garantir la seguretat aquest estiu

A la Comissaria de Ciutadella només es cobreix una de les deu baixes previstes i a Maó es perden dos agents que han demanat el trasllat a la Península

17/05/2018

Menorca tindrà menys Policia Nacional per garantir la seguretat aquest estiu

Com passa especialment a Eivissa, també Menorca perdrà efectius de Policia Nacional aquest estiu, que és l’època de l’any en què, precisament, més es necessita reforçar la seguretat. Segons les dades del Sindicat Unificat de la Policia, la comissaria de Maó perdrà dos agents que han demanat el seu trasllat a la Península. Però el cas més greu es produirà a Ciutadella, on de moment només s’ha garantit que es cobrirà una de les deu baixes previstes en el cos que, de fet, ja funciona en precari. Té 63 policies quan, per població, la comissaria de Ciutadella n’hauria de tenir 20 més, 83.

Per aquest estiu s’haurà de reforçar gairebé de forma exclusiva amb policies en pràctiques que acabin de sortir de l’acadèmia. El mateix passarà a l’Aeroport, on les baixes es cobriran amb becaris, tot i que és justament en aquests mesos en què més es multiplica el passatge que entra o surt de Menorca.

Per solucionar el problema, els sindicats insisteixen: s’han d’augmentar les plantilles. Com? Igualant de moment el complement d’insularitat que reben al que ja tenen garantits altres territoris com les Canàries, Ceuta o Melilla.

17/05/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris