X

Quim Torra ja és oficialment el 131è president de la Generalitat de Catalunya

Torra ha pres possessió del càrrec en un acte sense precedents

17/05/2018

Quim Torra ja és oficialment el 131è president de la Generalitat de Catalunya

Quim Torra ja és oficialment president de la Generalitat. Ha pres possessió en un acte solemne però, sense precedents, breu i sobri. Torra ha promès fidelitat al poble de Catalunya representat al Parlament. La mateixa fórmula que va utilitzar Carles Puigdemont.

El medalló amb què són distingits els presidents de la Generalitat i que normalment imposa el president sortint ha quedat damunt la taula . Ha estat un acte solemne al Palau de la Generalitat, però sobri i de només 3 minuts. Torra ha estat acompanyat de part de la seva família, del president del Parlament i del secretari del Govern, qui ha llegit el reial decret pel qual se’l nomena president de la Generalitat.

Des del Govern central, que manté vigent el 155, no hi han enviat cap representant per discrepàncies amb l’organització de la cerimònia. És la primera vegada que passa. El ministre de Justícia ha llevat importància als desacords formals i ha destacat que el que importa és que el Govern català comenci a governar.

Ara totes les mirades se centren en la composició del nou executiu que es donarà a conèixer en les pròximes hores. Un govern que podria restituir els exconsellers de Junts per Catalunya. Pràcticament tots els d’Esquerra han rebutjat ja ser restituïts.

17/05/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris