X

El Suprem rebutja el darrer intent de sortir de presó de Forcadell, Romeva, Rull, Turull i Bassa

La Fiscalia anima a Llarena a enviar una altra euroordre contra Comín, Serret i Puig

17/05/2018

El Suprem rebutja el darrer intent de sortir de presó de Forcadell, Romeva, Rull, Turull i Bassa

La sala d’apel·lacions del Tribunal Suprem ha rebutjat el darrer recurs presentat per Jordi Turull, Josep Rull, Dolors Bassa, Raül Romeva i Carme Forcadell contra la presó preventiva.

Amb aquesta decisió del Suprem s’esgoten les possibilitats de recórrer davant d’aquest tribunal. Les opcions que els queden són el Tribunal Constitucional i el Tribunal dels Drets Humans d’Estrasburg.

Com ja ha fet amb els recursos d’altres exconsellers i de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, la sala considera que persisteix el risc de fuga i la possibilitat de reincidència delictiva dels empresonats, de manera que confirma que és correcta la presó preventiva adoptada pel jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena.

D’altra banda, la defensa alemanya de Carles Puigdemont ha demanat revocar l’ordre de lliurament després que la justícia belga no ha admès a tràmit l’extradició dels exconsellers fugits a Brussel·les però, el jutge Llarena recorda a la justícia alemanya que l’euroordre contra Puigdemont és correcta. La Fiscalia ha demanat al magistrat del Suprem que ratifiqui la presó provisional acordada contra els exconsellers fugits i remeti contra ells una nova ordre europea de detenció i entrega.

17/05/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris