X

El portaveu de Valtònyc explica que no es lliurarà voluntàriament per anar a la presó

Els càntics "Llibertat d'expressió, Valtonyc absolució" s'han sentit a Palma, Sabadell i Lleida

17/05/2018

El portaveu de Valtònyc explica que no es lliurarà voluntàriament per anar a la presó

Concentracions a les Balears, també a altres comunitats, en senyal de protesta per l’ordre d’ingrés a presó del raper mallorquí Valtònyc. Unes 80 persones han mostrat la seva disconformitat enfront la delegació del govern espanyol a Palma amb els càntics “Llibertat d’expressió, Valtònyc absolució” i “Llibertat presos polítics” davant el que qualifiquen de “manca de professionalitat de la justícia espanyola”. A més, han criticat la vigilància policial a la qual estan sotmesos el raper de sa Pobla i la seva família. Valtònyc té fins dia 24 per ingressar en un centre penitenciari, però, segons ha dit el seu portaveu, Mulai Embarek, no ho farà: “Ell no s’ha d’entregar enlloc perquè ell no ha fet res. Que els hi caigui la cara de vergonya i que vinguin a cercar-lo”, ha explicat Embarek.

A la concentració, també han venut camisetes per 10 euros per contribuir a la reivindicació. Recordem que Valtònyc està condemnat a 3 anys i mig de presó pels delictes d’injúries a la Corona, enaltiment del terrorisme i amenaces per les seves cançons. L’Audiència Nacional li dona fins dia 24 per ingressar al centre penitenciari.

Pel que fa a les informacions publicades a diversos mitjans sobre una vigilància, des de la Guàrdia Civil ho posen en dubte ja que, diuen, no és habitual aquesta vigilància per aquests casos.

17/05/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris