X

L’Estany des Peix de Formentera, un espai públic protegit amb barques abandonades

Els propietaris hauran d'abonar les despeses de la retirada de les embarcacions en estat d'abandó

21/05/2018

L’Estany des Peix de Formentera, un espai públic protegit amb barques abandonades

El Consell de Formentera fa pagar als propietaris les despeses de retirada de les embarcacions abandonades que romanen a l’Estany des Peix, a més de la corresponent sanció.

Fa unes setmanes ja van ser retirades per part de treballadors del consell embarcacions pneumàtiques, planxes de windsurf i bots de fibra que sigui per mor de temporals o per abandonament dels seus propietaris ocupaven sense control les ribes d’aquest indret.

Així mateix, si l’objecte fa més d’un mes que és al mateix lloc i es troba en el mateix estat d’abandó i ocupant domini públic, aquest es pot considerar un residu. En considerar-se residu, el Consell té la competència per retirar-lo i tramitar la sanció corresponent. Unes despeses que seran assumides pel propietari, a més de la multa.

L’estany d’es peix es un lloc habitual on fondegen nombroses embarcacions d’esbarjo, tant a l’hivern com sobretot a l’estiu, que és quan més en fan ús. Des del consell s’ha dit que “l’Estany des Peix és un espai públic protegit” i ha fet una crida a recuperar els usos tradicionals i reduir la pressió comercial que pateix en l’actualitat.

21/05/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris