X

L’Associació Unificada de Guàrdies Civils denuncia Valtònyc

Per un possible delicte d'enaltiment del terrorisme en un dels seus darrers concerts

21/05/2018

L’Associació Unificada de Guàrdies Civils denuncia Valtònyc

Josep Miquel Arenas en un acte de suport a Valtonyc a Can Alcover, Palma

L’Associació Unificada de Guardies Civils ha denunciat Josep Miquel Arenas Valtonyc per un possible delicte d’enaltiment del terrorisme. La denúncia obeeix a les paraules del raper enregistrades en vídeo durant un acte públic en què digué “matau un Guàrdia Civil”.

” És intolerable i inaudit”, ha explicat a IB3 Ràdio Juan Fernández, portaveu de l’Associació Unificada de Guàrdies Civils, que destaca que en aquesta ocasió les expressions de Valtonyc no ho són com a part de les seves cançons, “que pot estar enquadrat dins el seu art, en la seva llibertat d’expressió”, sinó que “agafa el micròfon i crida a assassinar, a matar a una persona, en aquest cas Guàrdia Civil pel simple fet de ser Guàrdia Civil”.

Comunicat de la PDLI

D’altra banda, i en relació a la condemna a tres anys i mig de presó pels delictes de calúmnies i injúries greus a la Corona, enaltiment del terrorisme i amenaces, la Plataforma per la Defensa de la Llibertat d’Informació (PDLI) ha fet una crida a denunciar el que considera “una clara vulneració del dret d’expressió”. Aquesta entitat, que agrupa, entre d’altres, la Federació de Sindicats de Periodistes (FESP), el Col·legi d’Advocats de Madrid i l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU)  demana a juristes, ciutadans i organitzacions que aixequin la veu.

Justament, diversos moviments en defensa de Valtonyc han convocat per dimecres mobilitzacions a Barcelona, València i Saragossa i un dia més tard, quan s’exhaureix el temps perquè el raper de Sa Pobla ingressi a presó, el Grup de suport llibertat Valtonyc participa en una conferència per la llibertat d’expressió al Parlament Europeu  on denunciaran, novament, el que consideren un atac a un dret fonamental.

Així mateix, davant el decurs dels darrers esdeveniments el Partit Popular ha registrat una iniciativa al Parlament de les Illes Balears per mostrar el seu rebuig a les paraules de Josep Miquel Arenas. “Ell confirma la sentència que li ha caigut i el Govern què ha fet? Callar, perquè té un problema, perquè no es pot posar de perfil, perquè la setmana passada la senyora Costa [la consellera de presidència i portaveu Pilar Costa] el defensava”, ha dit la portaveu popular Margalida Prohens.

 

 

21/05/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris