X

Qui defensa les dones defensores de drets?

La xerrada ha estat organitzada per l'oficina de cooperació de la UIB, i ha comptat amb la participació de dones defensores de drets de països com El Salvador, Mèxic i Guatemala

21/05/2018

Qui defensa les dones defensores de drets?

Denucien la violència, els feminicidis o les desaparicions forçoses. Són dones defensant els drets d’altres dones. Lluita que col·loca al punt de mira la tasca de les més de mil dones de la Iniciativa Mesoamericana de Dones Defensores.Una proposta que té l’objectiu de crear un model de protecció integral per a les activistes que treballen a països com Hondures, Mèxic i Guatemala.

Les agressions a les defensores de drets humans s’han disparat en els darrers anys a Mèxic i a Amèrica central. Entre 2015 i 2016 hi va haver un total de dues mil 197 agressions a defensores; un increment del 30% respecte el període anterior.

L’any 2017, Mèxic va viure l’any més violent de la seva història moderna, amb més de 25.000 morts. Si parlam amb perspectiva de gènere, 7 mexicanes són assasinades cada dia.

La tasca d’aquestes dones es converteix en un desafiament sobre les normes que la societat patriarcal d’Amèrica central ha imposat sobre el seus destins. Una rebel·lió que ajuda milers d’activites a poder seguir lluitant pels drets de les dones.

21/05/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris