X

Presó provisional sense fiança per a Eduardo Zaplana

L'expresident valencià i exministre es troba al centre penitenciari de Picassent

24/05/2018

Presó provisional sense fiança per a Eduardo Zaplana

La jutge que investiga l’operació Erial ha decretat aquest dijous presó provisional sense fiança per a l’exministre i expresident de la Generalitat Valenciana, Eduardo Zaplana, tal i com ha demanat la Fiscalia aquest mateix dijous.

La jutge, però, ha decretat llibertat amb mesures cautelars per a l’empresari Vicente Cotino, nebot de l’expresident dels Corts Valencianes, Juan Cotino. Aquesta mesura per a Vicente Cotino és la mateixa que s’ha adoptat també per al seu germà, l’empresari José Cotino.

Zaplana ha passat aquest dijous a disposició del Jutjat d’Instrucció número 8 de València després de ser detingut dimarts junt amb altres sis persones més per presumptes delictes de suborn, prevaricació, malversació i blanqueig de capitals. L’expresident valencià i exministre ha estat traslladat aquest dijous al matí davant la jutge una vegada que la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil va acabar els escorcolls als seus domicilis i a la seva oficina.

La Fiscalia ja va anunciar dimecres la seva oposició a la posada en llibertat de Zaplana després que els advocats del detingut esgrimissin en un escrit davant la jutge la leucèmia que pateix com a argument per a la seva llibertat.

A més de Zaplana, han passat a disposició de la jutge els germans Vicente i José Cotino, empresaris i nebots de l’exdirector general de la Policia i expresident de les Corts Valencianes, Juan Cotino. També ho han fet l’exdirigent de l’Agència Valenciana de Turisme i exconseller del parc temàtic Terra Mítica Joaquín Barceló i la seva dona Elisa López, l’advocat i assessor fiscal Francisco Grau, i Juan Francisco García, excap de Gabinet de Zaplana en la Generalitat.

Tots van ser detinguts en una causa en la qual s’investiga el presumpte pagament de comissions per adjudicacions del govern del País Valencià en l’època en la qual presidia Eduardo Zaplana (1995-2002) i la recent repatriació dels diners desviats per al seu blanqueig.

24/05/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris