X

Aprovada la primera llei d’Habitatge de Balears

La polèmica esmena Nadal enterboleix el text que ha de garantir l'accés a una llar

29/05/2018

Aprovada la primera llei d’Habitatge de Balears

Els diputats dels acords pel canvi han celebrat amb un fort aplaudiment l’aprovació de la primera llei illenca que té com a gran objectiu garantir l’accés a l’habitatge. La clau que pensen que obrirà la porta a augmentar l’oferta de pisos és la que obliga els grans tenidors, amb més de 10 d’habitatges desocupats a cedir-los, temporalment, per a lloguer social. La dreta de l’hemicicle s’hi oposa perquè ho veu com un sinònim d’expropiació. Els socialistes temen i auguren que la Delegació de Govern acabarà presentant un recurs d’inconstitucionalitat.

A les portes del Parlalement, els membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) aplaudien l’aprovació de la llei i feien una crida perquè afloreixin els pisos buits.

La tramitació d’aquesta llei s’ha vist enterbolida per la polèmica esmena Nadal, que permet ampliar el centre esportiu de Manacor i donar-li un ús turístic. Aquest revés ha provocat un trencament en la unitat d’acció dels partits del pacte, fins al punt que Podem i Més per Menorca han defensat un vot particular en contra del que han defensat socialistes, populars, Pi i Ciutadans.

Des d’Stop desnonaments esperen que l’esmena Nadal l’acabi tombant el Constitucional. De moment, ho denunciaran davant el Defensor del Poble.

29/05/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris