X

Sánchez: “Dimiteixi senyor Rajoy i la moció acabarà aquí”

El líder del PSOE ha assegurat que la moció és conseqüència de fets gravíssims i de la incapacitat del president del govern espanyol d'assumir responsabilitats

31/05/2018

Sánchez: “Dimiteixi senyor Rajoy i la moció acabarà aquí”

Mariano Rajoy i Pedro Sánchez no han apropat postures després d’un tens intercanvi de retrets al Congrés en el debat sobre la moció de censura d’aquest dijous.
 IB3 videos Segueix en directe el ple del Congrés

El líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha assegurat que la moció és conseqüència de fets gravíssims i de la incapacitat de Mariano Rajoy d’assumir responsabilitats. Sánchez ha explicat el seu programa de govern que es basa en quatre punts: reformes ambientals, institucionals, econòmiques i desafiament territorial. En aquest sentit, ha intentat convèncer el PNB i s’ha compromès a mantenir els pressupostos generals de l’Estat del PP. També ha dit que recuperarà el diàleg amb Catalunya.

Un programa d’estabilitat molt criticat pel presdient del governe espanyol, Mariano Rajoy, el qual ha acusat al líder socialistes d’oportunista i de fer xantatge.

Per la seva banda, el secretari d’organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha obert el debat en representació dels 84 diputats socialistes que han subscrit la moció per explicar les raons que han dut el grup parlamentari a presentar-la. Ábalos ha apel·lat a la responsabilitat del PP en el cas Gürtel: “Ho diu la Justícia”. I ha explicat per què no pot ser instrumental, tal i com proposa Ciutadans.

El president Rajoy ha criticat els socialistes de fer una visió “lliure, interessada i manipulada” de la sentència de Gürtel, que no té “ni una línia de condemna al govern i al PP” i els ha acusat de presentar una moció perquè mai guanyarà unes eleccions.

31/05/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris