X

Aquest divendres es vota la moció de censura que, previssiblement, cessarà a Mariano Rajoy

31/05/2018

Aquest divendres es vota la moció de censura que, previssiblement, cessarà a Mariano Rajoy

Demà divendres, a partir de les 9:00h es reprén el debat de moció de censura a Mariano Rajoy amb la intervenció de la portaveu del PSOE, Margarita Robles, també intervendrà el Partit Popular. La votació prevista per les 14:00h podria avançar-se a les 12 del migdia. Hores d’ara però ja sabem que El PNB precipitarà la caiguda de Mariano Rajoy i farà president Pedro Sánchez. El líder dels socialistes compta amb els 180 vots de Podem, PNB, ERC, PDCAT, Bildu, Compromís i Nueva Canarias.

Per l’altra banda y segons ha afirmat la Secretària General del PP, Maria Dolores de Cospedal, Mariano Rajoy no dimitirà malgrat “l’aritmètica parlamentària impideix que, encara que Mariano Rajoy dimitís, governara el PArtit Popular”.

Els populars han intentat pactar fins el darrer moment però tanmateix la mà estesa de ciutadans no bastava i el PNB s’ha decantat per Sánchez. Segons Aitor Esteban “responem a allò que majoritàriament demanda la ciutadania basca votant si”.

A l’altra banda el líder de Ciutadans ha proposat al PP una sortida pactada de Rajoy amb convocatoria d’eleccions incloses. Segons Albert Rivera el partit taronja no vol “un govern Frankestein amb els qui pretenen liquidar Espanya” i per això demanava a Pedro Sánchez que permeti el pas a les urnes deixant “que els espanyols triin”.

Pablo Iglesias de Podem espera que a partir d’aquí “s’obri el diàleg amb Catalunya” i que es comenci a parlar d’Espanya com un país amb diferents nacions.

 

 

31/05/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris