X

Sánchez pren possessió aquest dissabte

El nou president espanyol jurarà o prometrà el càrrec a les 11 al Palau de la Zarzuela

01/06/2018

Sánchez pren possessió aquest dissabte

Pedro Sánchez prendrà possessió del càrrec de president del Govern central aquest dissabte a les 11 del dematí al Palau de la Zarzuela. Fins al despatx oficial del Rei s’ha desplaçat, aquest divendres horabaixa, la presidenta del Congrés. Ana Pastor ha comunicat, oficialment a Felip VI el resultat de la moció de censura. Una vegada el BOE publiqui el nomenament de Sánchez, a mitjanit, ja podrà jurar o prometre el càrrec. La gran incògnita ara és saber quan nomenarà els seus ministres.

Podem ja s’ha ofert a entrar al govern de Sánchez i a ocupar una vicepresidència.

Una altra pregunta clau és quin és el futur del PP… Els populars demanen calma. Dimarts pot ser un dia clau. Rajoy ha convocat el comitè executiu del partit.

El PSIB, eufòric

Francina Armengol ha seguit la investidura de Pedro Sánchez des de la Tribuna d’autoritats del Congrés i al costat de l’extremeny Guillermo Fernández Vara. Minuts després, ha piulat una foto amb el ja nou president. Armengol podria rendibilitzar ara haver estat dels pocs líders territorials que li van donar suport en els temps del No és No. A les portes del Congrés, s’ha oferit a donar una ma… fins i tot, en la crisi catalana.

Els diputats balears Sofia Hernanz i Pere Joan Pons es van mantenir al costat de Sánchez quan aquest es va enfrontar a l’aparell del partit. Avui, no volien ni sentir a parlar de la possibilitat de ser ministre

A la seu del PSIB de Palma la fi del debat s’ha celebrat amb eufòria. Entre les files del PP, els ànims estaven més decaiguts. El senador Bauzá ha intentat consolar Rajoy, amb poc èxit.

01/06/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris