X

Enguany no hi haurà cap animal viu a la processó de les Àguiles de Pollença

Una decisió que el rector del municipi considera desafortunada i que posa en perill, diu, el patrimoni immaterial de Mallorca

01/06/2018

Enguany no hi haurà cap animal viu a la processó de les Àguiles de Pollença

Per primera vegada en la història de la processó de les àguiles de Pollença no hi haurà cap animal viu dins la bossa que duu Sant Joan Pelós. La conselleria de Medi Ambient no ha admès el recurs presentat per l’església de Pollença. Havien proposat que un menescal vetllàs pel benestar animal durant la festa, però el Govern ho ha desestimat. Una decisió que des de la parròquia de Pollença consideren desafortunada perquè, diuen, posa en perill el patrimoni immaterial.

Aquesta notificació ha arribat dos dies abans de la processó del Corpus de Pollença i, segons el rector, no els ha quedat més remei que fer complir la llei per no haver de fer front a una multa que podria arribar als 15 mil euros. La Parròquia, però, insta les autoritats a fer un canvi a la llei de protecció animal per poder mantenir aquesta tradició.

També a Pollença, l’any passat es va celebrar per primera vegada un pi de Sant Antoni sense gall. També les ànneres de Can Picafort i el correbou de Fornalutx han patit adaptacions. A Fornalutx, el bou va ser davallat fermat amb cabestrell i per primera vegada no va ser sacrificat després de la festa.

01/06/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris