X

Ibiza Preservation Fund dona suport a la recuperació dels ametllers d’Eivissa

L'entitat ha subvencionat la plantació d'uns 400 ametllers a l'illa

07/06/2018

Ibiza Preservation Fund dona suport a la recuperació dels ametllers d’Eivissa

En els darrers anys ha davallat el cultiu d’ametllers a Eivissa. Aquests arbres han envellit i donen pocs fruits. Per revertir la situació, l’associació Ibiza Preservation Fund té en marxa una campanya per recuperar aquestes plantacions.

Una de les mesures ha estat subvencionar la plantació d’uns 400 ametllers a camps de Santa Agnès i Sant Rafel. En una segona fase volen estendre la plantació a altres zones de l’illa. Aquests arbres donaran fruits d’aquí a 4 o 5 anys. Els objectius d’aquest pla són recuperar el paisatge tradicional de l’illa i la rendibilitat dels ametllers.

Ibiza Preservation Fund també ha col·laborat en la compra d’una màquina que esclovella ametlles, perquè abans s’havien d’enviar fora de l’illa. Està instal·lada a la cooperativa agrícola de Sant Antoni.
Alguns agricultors aprofiten per esclovellar les seves ametlles a la cooperativa per a consum propi, i d’altres les venen amb esclova perquè sigui la cooperativa qui les comercialitzi. El problema és l’alt preu que costa cada hora de feina de la màquina. Tot i així la cooperativa ha notat que cada vegada més agricultors s’animen a produir ametlla.

En aquest pla, la fundació ha invertit prop de 50 mil euros.

07/06/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris