X

La regularització del lloguer turístic, en el punt de mira de Competència

L'organ espera que s'aprovi la zonificació per part dels consells insulars i l'Ajuntament de Palma

08/06/2018

La regularització del lloguer turístic, en el punt de mira de Competència

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha posat la regularització del lloguer turístic a les Balears en el seu punt de mira. L’organisme no descarta presentar un recurs de la zonificació que ara acaben d’enllestir els consells insulars i l’Ajuntament de Palma. Primer, però, volen esperar que s’aprovi definitivament, a finals de juliol i després decidiran en un termini de dos mesos.

Tot apunta que Competència no passarà per alt la polèmica regulació de l’arrendament turístic, tenint en compte que ja ho ha fet amb normatives similars, com l’aprovada recentment a les Canàries.

De fet, a aquest arxipèlag, el Tribunal Superior de Justícia ja va donar la raó a la principal objecció formulada per la Comissió: que prohibir els lloguers vacacionals en zones turístics infringia clarament la llibertat d’empresa i la de prestació de serveis…

En aquests moments, el Suprem revisa el cas, a petició del Govern Canari. Ara la Comissió està pendent de la normativa que es pugui aprovar aquí, a les Balears, i ja adverteix que actuarà en conseqüència. Ho ha confirmat als micròfons d’IB3 Notícies Pilar Canedo, consellera de la Comissió Nacional del Mercat de la competència.

La Comissió es mostra preocupada, de fet, davant l’onada de prohibicions de lloguer vacacional que s’està expandint a l’estat, sobretot, a llocs tradicionalment turístics.

En aquest sentit, Pilar Canedo manté que la restricció d’aquesta activitat perjudica clarament la lliure competència i els beneficis que això comporta per la societat. Primer, diu, pels mateixos turistes, que poden accedir a ofertes d’allotjaments més econòmiques i més ajustades a les seves necessitats. I segon, afegeix la representant de competència, pels mateixos residents, que es poden beneficiar del negoci del turisme, sense cap tipus d’exclusió ni discriminació. I per tot això, aposta per altre tipus de mesures si realment l’objectiu és combatre la massificació.

Competència no només té en el seu punt de mira la regularització del lloguer turístic. Segons publica Diario de Mallorca, la Comissió també acaba de presentar un nou recurs contenciós administratiu contra la suspensió de llicències comercials aprovada pel Consell de Mallorca el passat mes de desembre.

08/06/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris