X

La catedràtica de la UIB Carmen Orte, nova directora general de l’Imserso

Amb el seu nomenament, és el primer nom balear que s'incorpora al govern de Pedro Sánchez

08/06/2018

La catedràtica de la UIB Carmen Orte, nova directora general de l’Imserso

El primer Consell de Ministres del govern espanyol de Pedro Sánchez ha aprovat per sengles reials decrets els nomenaments de la mallorquina Carmen Orte Socias com a directora general de l’Institut de Majors i Serveis Socials (Imserso). Amb el seu nomenament, és el primer nom balear que s’incorpora a l’executiu de Sánchez.

Orte Socias és catedràtica d’universitat en Pedagogia de la Inadaptació Social a la Universitat de les Illes Balears (UIB) des de 2006, llicenciada en Psicologia i doctora en Ciències de l’Educació per la UIB, premi extraordinari de Llicenciatura i de Doctorat, premi de Recerca Ciutat de Palma i premio Bàlsam 2018 de l’Associació de Dones de les Illes Balears per a la Salut.

Ha estat investigadora principal del Grup de Recerca i Formació Educativa i Social de la UIB i investigadora especialitzada en gerontologia educativa des de la perspectiva de l’aprenentatge al llarg de tota la vida.

Autora i coautora de nombrosos articles en revistes científiques, ha participat en la redacció de diversos llibres. Ha estat la creadora i directora de la Universitat Oberta per a Majors, de la Càtedra d’Atenció a la Dependència i Promoció de l’Autonomia Personal a la UIB, de l’Anuari de l’Envelliment a les Illes Balears i de la Summer Sènior University.

Ha estat, així mateix, vicepresidenta de la Societat Iberoamericana de Pedagogia Social, directora del Màster Universitari sobre Intervenció Socioeducativa amb Menors i Família (MISO) de la UIB, membre del Consell de Redacció i, des de 2015, directora de l’Anuari de l’Educació de les Illes Balears, coordinadora de la Memòria anual del Consell Econòmic i Social sobre l’Estat de l’Educació a Balears i vice-degana d’Educació Social, subdirectora del Departament de Pedagogia i Didàctiques Específiques (2007-2017).

Com a investigadora al Grup de Recerca i Formació Eductiva i Social de la UIB, Carmen Orte va participar en el programa de reportatges d’IB3 Televisió ‘Dues Voltes’ el passat maig en què es tractava el món de la prostitució.

08/06/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris