X

La tendència a l’alça de l’agricultura i la ramaderia ecològiques: augmenten un 5% els comerços ‘eco’

Formentera ha quadruplicat la superfície dedicada a aquests productes enguany

11/06/2018

La tendència a l’alça de l’agricultura i la ramaderia ecològiques: augmenten un 5%25 els comerços ‘eco’

La indústria agroalimentària i el número de comerços dedicats a la venda de productes ecològics s’ha incrementat un 5% i ha arribat a 840  operadors durant l’any 2017 a les Illes Balears. Són dades d’un estudi presentat pel Consell Balear de Producció Agrària Ecològica i que posa de manifest que tant l’agricultura com la ramaderia ecològica estan a l’alça.

Per illes i en cas de Formentera s’ha quadruplicat la superfície dedicada en aquests productes i ha passat de les cinc hectàrees a les quasi vint. A l’altre Pitiüsa li dediquen el 2%.

A Menorca es fa servir el 15%, mentre que a Mallorca es dedica el 82%. Tot això representa unes tres mil hectàrees més de superfície inscrita per a cultius ecològics, respecte a l’any anterior.

En quant al tipus de cultius, destaquen pastures i farratges, cereals i lleguminoses i fruits secs. La vinya i l’olivar, així com altres cultius, continuen a l’alça. Un increment que també es reflecteix en ramaderia.

Aquests productes són especialment recomanables, segons Francesc Xavier Mas, tècnic de control del Consell Balear de Producció Agrària Ecològica, perquè “no s’empleen productes sintètics ni químics, els fitosanitaris estan molt regulats, i sempre es segueixen les llistes que s’elaboren anualment a la Unió Europea i que indiquen quins productes se poden utilitzar i quins no”.

11/06/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris