X

L’Audiència Nacional dona per acreditat el finançament irregular del PP valencià en les campanyes electorals de 2007 i 2008

En una nova sentència derivada del cas Gürtel, condemna devuit dels vint acusats a penes d'entre quatre mesos i sis anys de presó

11/06/2018

L’Audiència Nacional dona per acreditat el finançament irregular del PP valencià en les campanyes electorals de 2007 i 2008

La sentència dona per acreditat que el PP valencià va finançar les campanyes electorals de 2007 i 2008 de manera tan absolutament irregular que fou delictiva.

El partit sobrepassà, amb escreix, el límit de despesa que marca la llei i va recórrer a empresaris afins, adjudicataris de contractació pública, que van abonar més de dos milions d’euros, a través de factures falses, a Orange Market, filial de la trama d’empreses de Francisco Correa i que organitzava els actes.

Les sentències són reduïdes perquè els implicats van confessar. Cinc anys de presó per a Correa, el cervell de la trama; Sis anys i nou mesos per al responsable d’Orange Market, Álvaro Pérez, el Bigotes.

Els nou empresaris que van confessar haver participat en la trama queden lliures a canvi de pagar una multa.

En l’àmbit polític, la major pena és per a Ricardo Costa. Quatre anys de presó per a l’exsecretari general del PP valencià.

La sentència dona total credibilitat a la confessió de Costa, qui va assenyalar l’expresident valencià, Francisco Camps, de prendre les decisions importants. Amb tot, el tribunal subratlla que els possibles delictes comesos per Camps ja estan prescrits i, per tant, no s’hi pronuncia.

11/06/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris