X

La compravenda d’habitatges creix un 14% a les Illes durant el mes d’abril

La compra per part de les economia mitjanes del nord d'Europa s'està alentint

12/06/2018

La compravenda d’habitatges creix un 14%25 a les Illes durant el mes d’abril

La compra-venda d’habitatges ha crescut prop d’un 14% a les Illes aquest mes d’abril, en relació al mateix mes de l’any passat. És una dada de l’Institut Nacional d’Estadística que, tot i aquest increment interanual, situa les Balears com la comunitat on manco han augmentat les operacions de compra-venda. S’han venut 1.165 propietats. La majoria, habitatges usats. D’obra nova només se’n vengueren 191. A més, del total d’habitatges comprats al mes d’abril, només 35 han estat habitatges protegits.

I d’entre totes les propietats a la venda, les que més sortida tenen són les que no superen els 250.000 euros. Això pel que fa a una demanda estàndard. Si pujam el nivell i ens fixam en un mercat copsat, en bona part, per compradors estrangers, ens trobam que les que es continuen venent sense cap problema són les propietats de súperluxe.

La demanda per part de compradors no residents es manté estable. Mallorca continua sent atractiva per adquirir una segona residència. Però les economies mitjanes del nord d’Europa, tot i seguir interessades en l’illa, s’ho pensen més. Els motius: l’alta fiscalitat en la compra i el manteniment dels immobles i la incertesa que hi ha al voltant del lloguer turístic. Ens ho ha explicat un dels responsables d’Engel&Völkers, Terence Panton. Apunta que els compradors, tot i no voler accedir al negoci del lloguer vacacional, sí s’ho plantegen com a pla B en cas que no facin servir massa la seva propietat o la seva economia ho necessiti.

Les propietats que es continuen venent sense problema, ens diu, són les assequibles, només, per a poques butxaques, la majoria, estrangeres. Preus a partir del milió i mig en endavant que superen, fins i tot, els 30 milions d’euros.

Entre els residents, el preu més demandat se situa entre els 150.000 i els 250.000 euros. Això en un mercat immobiliari que continua creixent i que, segons el president del Col·legi Oficial d’Agents de la Propietat Immobiliària, tot apunta que seguirà creixent en els pròxims anys.

Ara per ara, ho fa amb preus que en el primer trimestre de l’any han pujat més d’un 8% a les Illes, segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística. Un punt per sobre de la mitjana nacional.

12/06/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris