X

La llibertat d’expressió “ha tornat molts anys enrere”, segons experts en dret constitucional

L'advocat Sebastià Rubí explica que "molts delictes són fruit de l'excès de llibertat d'expressió, però no haurien d'estar al codi penal"

12/06/2018

La llibertat d’expressió “ha tornat molts anys enrere”, segons experts en dret constitucional

L’exili del raper Valtònyc o la retirada d’una obra d’art a ARCO són fets que, en paraules de l’advocat expert en dret constitucional i professor de la UIB, Sebastià Rubí “fan que la llibertat d’expressió hagi tornat molts anys enrera”. Segons Rubí  s’ha de distingir entre mal gust i delicte penal ja que “molts de delictes són fruit de l’excès de llibertat d’expressió, però no haurien d’estar al codi penal”. Tal vegada es podrien demanar indemnitzacions o cercar alternatives en vies administratives, aventura l’advocat.

La també advocada i experta en dret consititucional, i professora de la UIB, Maria Ballester, considera que tot el que té a veure amb el terrorisme danya moltes sensibilitats. “Els jutges  no volen passar com a febles, com a tous, davant una situació en la que hi pot haver un enaltiment al terrorisme” diu Ballester, per aquest motiu actuen amb una contundència que d’una altra manera no haurien fet servir.

12/06/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris